عوامل فرهنگی و اقلیمی در مسکن- عوامل فرهنگی و اقلیمی در مسکن- تحلیل قیمت مسکن- عوامل موثر بر قیمت مسکن

 

۲-۱-۵-۷-سیستم سازه وتکنولوژی اجرا

-۱  قبل از طراحی سازه ساختمان مطالعات می‌دانی درخصوص سطح آب­های زیرزمینی لرزه خیزی و زلزله و ژئوتکنیک بسترساختمان الزامی است .

-۲ مطالعه مقدماتی سازه هماهنگ با طراحی معماری درخصوص اسکلت سازه تیرها و ستون­ها و محل کارگزاری اعضاء مقاوم درمقابل زلزله بادبندها یا دیوارهای برشی الزامی است .

-۳ تهیه دفترچه محاسبات برای کلیه طرح­ها الزامی است .

-۴ سیستم سازه­ای و جزئیات اجرایی ساختمان می­بایست به گونه ­ای انتخاب گردد که ضمن سرعت ساخت و نصب از ایمنی و استحکام لازم برخوردار باشد.

-۵ انتخاب مدول بهینه در سازه از موارد بسیار ضروری که با توجه به سرعت ساخت کاهش اتلاف مصالح و به حداقل رساندن قطعات قابل تکرار درتولید انبوه توصیه می­ شود.

-۶ مقایسه سیستم­ها از لحاظ شرایط و مشخصات فنی کلی و بررسی شرایط محلی مانند تهیه مصالح مهارت­های موجود سرعت و کیفیت اجرا الزامی است .

پیش فروش برج های چیتگر

-۷ استفاده ازسیستم­های ساختمانی تأکید شده و جدید توصیه می­ شود . نکته سیستم­های جدید قبل از بکارگیری باید به تأیید دفتر امور مهندسی و صنعت ساختمان برسند.

-۸ پلان ساختمان حتی­الامکان به شکل ساده متقارن در دو امتداد عمود بر هم بدون پیش­آمدگی و پس­رفتگی زیاد طراحی شود و از ایجاد تغییرات نامتقارن پلان در ارتفاع ساختمان نیز احتراز گردد.

-۹ عناصری که بارهای قائم را تحمل ‌می‌کنند در طبقات بر روی هم قرار داده شوند تا انتقال بار این عناصر به یکدیگر با واسطه عناصر افقی نگیرد.

-۱۰ عناصری که نیروهای افقی ناشی از زلزله را تحمل ‌می‌کنند به نحوی طراحی شوند که انتقال نیروها به سمت شالوده به طورمستقیم انجام شود و عناصری که با هم کار ‌می‌کنند در یک صحنه قائم قرار داشته باشند.

-۱۱ مهاربندی­های با خروج از مرکز در محورها اعمال گردد که بار ثقلی سقف­ها بر روی آن تیرها اعمال نمی­ شود تا بعد از لوله بازسازی قسمت­هایی که جذب انرژی کرده ­اند به راحتی و با یک تعویض ساده امکان پذیر شود.

-۱۲ برای کاهش نیروهای پیچشی ناشی از زلزله مرکز جرم هر طبقه بر مرکز سختی آن طبقه منطبق با فاصله آن ها در هر یک از امتدادهای ساختمان از ۵ درصد بعد ساختمان درآن امتداد کمتر باشد.

-۱۳ از احداث طره­های بزرگ­تر از ۵۰/۱مترحتی­المقدور احتراز شود.

-۱۴ از ایجاد سوراخ­های بزرگ و مجاور یکدیگر در دیافراگم­های کف خودداری شود.

-۱۵ از قراردادن اجزا ساختمانی تأسیسات و یا کالاهای سنگین بر روی طره­ها و عناصر لاغر و دهانه­های بزرگ پرهیز گردد.

-۱۶ با به کار بردن مصالح سازه­ای با مقاومت زیاد و مصالح غیرسازه­ای سبک وزن ساختمان به حداقل رسانده شود.

-۱۷ ساختمان و اجزاء آن به نحوی طراحی گردند که دارای شکل پذیری مناسب باشند.

نوشته دیگر :   نکته مهم در خرید باتری موتور شارژی که برای خرید آن نیاز است

-۱۸ ساختمان به نحوی طراحی گردد که عناصر قائم ستون­ها دیرتر از عناصر افقی تیرها دچار خرابی شوند.

-۱۹ اعضاء غیرسازه­ای به خصوص دیوارهای داخلی و نماها طوری اجرا شوند که حتی­الامکان مزاحمتی برای حرکت اعضا سازه­ای در جریان زلزله ایجاد نکنند در غیر این صورت اثر کنش این اعضا به سیستم سازه­ای باید در تحلیل سازه در نظر گرفته شود.

-۲۰ اعضا و قطعات غیرسازه­ای به خصوص قطعات نما و شیشه­ها آن­چنان طراحی و اجرا شوند که درهنگام وقوع زلزله از سازه جدا نشده و با فرو رفتن خود ایجاد خسارت احتمالی جانی و مالی ننمایند.

پهنه b چیتگر

۲-۱-۵-۸-ضوابط و مقررات شهرسازی

تعاریف

-۱ تراکم ساختمانی : نسبت درصد مساحت کل زیر بنای مسکونی یا تجاری و غیره و یا جمع آن به مساحت کل زمین تراکم ساختمانی نامیده می­ شود.

-تراکم جمعیتی : عبارت است از نسبت جمعیت به مساحت مربوط به یک منطقه.

-تراکم ناخالص جمعیتی : عبارت است از نسبت جمعیت یک منطقه به مساحت کل کاربری­های آن منطقه

-تراکم خالص : عبارت است از جمعیت یک منطقه به مساحت کل کاربری­های مسکونی آن منطقه

-تراکم خالص مسکونی : عبارت است از نسبت تعداد جمعیت ساکن به مساحت اراضی با کاربری مسکونی بر حسب نفر در هکتار.

-۲ انواع تراکم خالص مسکونی: تراکم­های کم ، متوسط ، زیاد و ویژه

-تراکم کم معادل ۱۵۰ نفر در هکتار

-تراکم متوسط معادل ۲۵۰ نفر در هکتار

-تراکم زیاد معادل ۳۰۰ نفر در هکتار

-تراکم ویژه (ناهارخوران ( معادل ۲۰۰ نفر در هکتار

-۳ سطح احداث بنا یا سطح اشغال: قسمتی از زمین که در طبقه همکف برای احداث ساختمان اختصاص می­یابد.

-۴ ارتفاع ساختمان : فاصله نقطه صفر – صفر تا ارتفاع روی دست انداز پشت بام ارتفاع ساختمان نامیده می­ شود که حداکثر مجاز آن در هر مورد تعیین می­ شود.

-۵ سطح زیربنا : جمع متراژ طبقات و زیرزمین و پارکینگ با احتساب دیوارها و راه­پله­ها

-سطح زیربنای مسکونی: جمع متراژ طبقات مسکونی با احتساب دیوارها و هر فضای باز کمتر از ۱۲ متر مربع سطح زیر بنای مسکونی نامیده می­ شود.

-سطح زیربنای غیر مسکونی: جمع متراژ طبقات غیر مسکونی مانند زیرزمین، پارکینگ با احتساب دیوارها و راه­پله­ها، زیربنای غیر مسکونی نامیده می­ شود.

-۶ فضای باز: آن قسمت از قطعه زمین که در آن بنا احداث نمی­ شود فضای باز خوانده می­ شود.

 

فروش واحد مسکونی در تهران