طرز تهیه مرغ ترش

مجله آشپزی ایده آل:  اگه فهرست غذاهای مورد علاقه یه گیلانی رو از اون بخواین، مرغ ترش حتما در رده های بالای فهرستش قرار داره. هرچند این غذا اونطور  که باید و شاید مانند میرزاقاسمی و کباب ترش مورد توجه مرکزنشینان نبوده اما به عنوان یه خوراک کامل و خوشمزه می تونه در برنامه ثابت غذایی شما قرار گیرد. اینم بگیم مازنی ها هم این غذا رو بومی مازندران می دانند.

مواد لازم واسه ۴ تا ۶ نفر:

  •   مرغ: یه عدد، خردشده
  •   روغن مایع: ۶ قاشق غذاخوری
  •   سبزی: ۳۰۰ گرم، ساطوری
  •   پیاز متوسط: یه عدد، ساطوری
  •   سیر تازه: یه ساقه، ساطوری (اختیاری)
  •   لپه: ۱۲۰ گرم
  •   تخم مرغ: ۲ عدد
  •   آب نارنج یا آبغوره: نیم پیمانه، ۱۲۵ میلی لیتر
  •   نمک و فلفل: به اندازه لازم

روش جفت و جور:

۱- تیکه های مرغ رو شسته و خشک کنین، بعد کمی نمک روی اونا بپاشید، روغن رو تو یه قابلمه روی شعله متوسط داغ کنین و هر طرف مرغ ها رو حدود ۴ دقیقه در اون سرخ کرده، بعد از قابلمه خارج کنین.

۲- کمی صبر کنین تا روغن دوباره داغ شه، بعد پیاز رو در اون ریخته و ۵ دقیقه تفت بدید. سیر و سبزی رو اضافه کرده و تفت دادن رو ۷-۸ دقیقه دیگه ادامه بدید.

۳- لپه رو شسته و با کمی آب ۱۵ دقیقه بپزید، بعد اون رو آبکش کرده و به خورش اضافه کنین. مرغ رو به قابلمه پس فرستاده و نیم پیمانه آب جوش به همراه آبغوره اضافه کنین. وقتی که جوش اومد، شعله رو کم کرده و خورش رو با در بسته یه ساعت بپزید.

این نوشته را هم بخوانید :   طرح شگفت انگیز نیسان برای آینده اتومبیلرانی +عکس

۴- نمک و فلفل خورش رو اندازه کنین. تخم مرغ ها رو تو یه کاسه شکسته و هم بزنین تا سفیده و زرده مخلوط شه، بعد اون رو به صورت نواری در خورش بریزین. پس از ۵ دقیقه که تخم مرغ بست، اون رو با کته یا چلو سرو کنین.

نکات:

۱ – سبزی مرغ ترش شامل گشنیز، جعفری، نعناع و کمی شید یا تره س. در محدوده گیلان و مازندران از خلواش به جای نعناع استفاده می شه. درصد ترکیب سبزی ها رو برابر گرفته و شید یا تره رو در حد چند ساقه اضافه کنین.

۲- تخم مرغ ها رو می تونید مانند باقلاقاتق درسته به خورش اضافه کنین.

۳- خورش رو می تونید بدون تفت دادن و روغن جفت و جور کنین، در این صورت یه قاشق چای خوری زردچوبه به اون اضافه کرده و اول پیاز و مرغ رو نیم ساعت پخته و کف اون رو بگیرین، بعد سبزیجات رو اضافه کنین.

چیجوری یه پاستای سالم بپزیم؟

غذاهای بهاری از طبیعت

بازنشر روش درست کردن مرغ

Be the first to comment

Leave a Reply

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد


*