آموزشی

طرز تهیه مرباى زرشک

Barberry

مواد لازم:

  •    زرشک قرمز تازه: یه کیلوگرم
  •    شکر: ۱۲۰۰ گرم
  •    وانیل: یه دوم قاشق چای خوری
  •    جوهرلیمو: یه قاشق چای خوری
  •    آب ولرم: حدود یه لیتر

روش جفت و جور:

۱ – زرشک رو پاک کنین و خوب بشورید. داخل ظرف مناسبی بریزین و ظرف رو با آب به طور کامل سرد پر کنین طوری که روی زرشکا رو بپوشونه. زرشکا رو ۲ تا ۳ ساعت در آب خیس کنین تا گرد و خاک روی دانه ها به طور کامل ته نشین شه.

۲ – زرشکا رو آبکش کنین، به آرومی شست و شو بدین و ۲۰۰ گرم از شکر رو لابه لای اونا بپاشید و به مدت ۵-۶ ساعت و حتی بهتره یه روز داخل یخچال بذارین تا هم آب بندازه و هم مزه دار شه.

۳ – باقیمونده شکر رو آسیاب کنین تا نرم شه بعد با یه لیتر آب ولرم و آب حاصل از زرشک و شکر مخلوط کنین، داخل قابلمه لعابی بریزین و روی حرارت متوسط بذارین تا شربت بجوشه. در آخر می تونین جوهرلیمو اضافه کنین. زرشک زود می سوزد پس حواستون باشه که شعله ملایم باشه.

۴ – زرشک رو داخل شربت بریزین، دقت کنین اصلا مربا رو هم نزنین. بعضی وقتا دسته قابلمه رو بگیرین و با حرکت دادن اون، مواد رو مخلوط کنین. اواخر طبخ وانیل رو اضافه کنین.

۵ – کف روی مربا رو با یه قاشق استیل وردارین. به محض قوام اومدن مربا، گرما رو خاموش کنین. اجازه بدین مربا، با در باز در نزدیکی هوا قرار گیرد تا خنک شه و بعد داخل ظرف مورد نظرتون بریزین و در یخچال نگهداری کنین.

نکته:

یکی از شایع ترین علل شکرک زدن مربا، جوشیدن زیادتر از اندازه اون هستش. البته اگه به اندازه کافی گرما ندیده و نجوشیده باشه امکان کپک زدن داره پس به زمان جوشیدن مربا به طور کامل دقت کنین.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *