طرز تهیه غذای آذری “خشیل” ویژه شب یلدا

Ballpoint pen and pencils.closeup shot. With copy space.

شب یلدا، در شهرهای آذربایجان و بین مردم ترک، شب طولانی و شادیه که از غروب آفتاب مراسم مختلفی واسه این شب اجرا می شه. البته تدارکات مربوط به شکم و خوراکی محور همه برنامه هاست.

خشیل یکی از غذاهاییه که کنار غذاهای دیگه تو سفره شب یلدا چیده می شه. این یکی از غذاهای زمستونی مردم آذربایجانه که به خاطر کالری بالایی که داره مقاومت بدن رو هم در مقابل هوای سرد این مناطق بالا می بره.

هرچند همه فامیل تو این شب بلند دور هم جمع می شن و مقدار زیادی غذا باید پخته بشه، اما دستور غذا رو واسه ۴ نفر می نویسیم که بتونید به نسبت جمعیت کم و زیادش کنین.

مواد لازم:

  • یه پیمانه بلغور گندم
  • ۶ قاشق غذاخوری آرد گندم
  • یه لیتر آب سرد
  • شیر و عسل و کره به مقدار دلخواه کنار بذارید

روش درست کردن:

بلغور رو چند ساعت قبل از شروع بدو بدو واسه تدارک شب یلدا با آب سرد خیس کنین. بذارید با گرما ملایم بپزه و بعد که خوب پخت و آبش رو کشید، بذاریدش کنار.

حالا آرد رو واسه چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدین تا بوی خامش از بین بره و بعد آب و بلغور رو بهش اضافه کنین. هم بزنین تا حسابی غلیظ بشه.

وقتی این دسر ساده حسابی غلیظ شد، واسه سرو اونو تو ظرف گودی بریزین و شیر و عسل گرم رو وسطش خالی کنین. بعضیا کره آب شده هم روی این غذا می ریزن و شمام می تونین امتحانش کنین.

چاشنی این غذا شیره انگوره و به غیر از شب یلدا معمولا به عنوان صبحونه تو روزای سرد استفاده میشه.

 

آموزش آشپزی شب یلدا غذای مخصوص واسه شب یلدا