طرز تهیه خاگینه خرما برای شب یلدا

خاگینه خرما

خاگینه خرما یکی از غذاهای سنتی شهر زنجان واسه شب یلداست. این غذای شیرین و خوشمزه جزو غذاهاییه که زنجانیها سالی یه بار و فقط واسه این شب درست می کنن. غذای پر انرژی و مقویه که اگه زنجانیا دلیل راضی کننده ای واسه پخت اون فقط واسه یه بار در سال نداشته باشن، می شه همیشه یا کمتر تو ماه های سرد سال درست ش کرد.

روش درست کردن این غذا راحته و فقط کمی حوصله می خواد چون مرحله به مرحله مواد رو سرخ می کنن و روی هم می چینن.

  • اولین قدم سرخ کردن مقدار زیادی پیاز خلال شده. هر چقدر مقدار پیازتون زیاد باشه، بهتره. پس اگه امشب مهمون دارین حدود یه کیلو پیاز رو باید به ظرافت خرد و تا مرحله طلایی شدن سرخ کنین. بعد از اینکه پیازها طلایی شد،
  • کمی زردچوبه، فلفل مشکی و دارچین و نمک بهش بزنین و کنار بذارید.
  • تو همون تابه نیم کیلو خرما زاهدی خشک رو که هسته گرفتید سرخ کنین. خرما نیاز زیادی به پختن نداره و یه تفت چند دقیقه ای براش کافیه. اینم تو یه ظرف دیگه کنار بذارید.
  • حالا نوبت نیم کیلو کشمش پلویی، و مقداری خلال پسته و بادومه که باید به سرعت تفت بدین و کنار بذاریدش.
  • حالا به ترتیب پیاز، خرما، مخلوط کشمش و آجیل رو توی ظرف شیشه ای بچینید و روی ظرف دو تا تخم مرغ بشکنید، و کمی ادویه و نمک و زعفرون روی تخم مرغ بپاشید و در ظرف رو بذارید. ده دقیقه بعد خاگینه خرما آماده س.

آموزش آشپزی شب یلدا غذای مخصوص واسه شب یلدا

Be the first to comment

Leave a Reply

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد


*