آموزشی

طرز تهیه خاگینه خرما برای شب یلدا

خاگینه خرما

خاگینه خرما یکی از غذاهای سنتی شهر زنجان واسه شب یلداست. این غذای شیرین و خوشمزه جزو غذاهاییه که زنجانیها سالی یه بار و فقط واسه این شب درست می کنن. غذای پر انرژی و مقویه که اگه زنجانیا دلیل راضی کننده ای واسه پخت اون فقط واسه یه بار در سال نداشته باشن، می شه همیشه یا کمتر تو ماه های سرد سال درست ش کرد.

روش درست کردن این غذا راحته و فقط کمی حوصله می خواد چون مرحله به مرحله مواد رو سرخ می کنن و روی هم می چینن.

  • اولین قدم سرخ کردن مقدار زیادی پیاز خلال شده. هر چقدر مقدار پیازتون زیاد باشه، بهتره. پس اگه امشب مهمون دارین حدود یه کیلو پیاز رو باید به ظرافت خرد و تا مرحله طلایی شدن سرخ کنین. بعد از اینکه پیازها طلایی شد،
  • کمی زردچوبه، فلفل مشکی و دارچین و نمک بهش بزنین و کنار بذارید.
  • تو همون تابه نیم کیلو خرما زاهدی خشک رو که هسته گرفتید سرخ کنین. خرما نیاز زیادی به پختن نداره و یه تفت چند دقیقه ای براش کافیه. اینم تو یه ظرف دیگه کنار بذارید.
  • حالا نوبت نیم کیلو کشمش پلویی، و مقداری خلال پسته و بادومه که باید به سرعت تفت بدین و کنار بذاریدش.
  • حالا به ترتیب پیاز، خرما، مخلوط کشمش و آجیل رو توی ظرف شیشه ای بچینید و روی ظرف دو تا تخم مرغ بشکنید، و کمی ادویه و نمک و زعفرون روی تخم مرغ بپاشید و در ظرف رو بذارید. ده دقیقه بعد خاگینه خرما آماده س.

آموزش آشپزی شب یلدا غذای مخصوص واسه شب یلدا

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *