
مواد لازم: خرمالو : یه کیلو برگه هلو یا زرد آلو یا مخلوط هر : نیم کیلو مشکی دانه : ۱ قاشق مرباخوری نمک : ۱ قاشق مرباخوری تخم گشنیز نیمکوب : ۱ قاشق مرباخوری پودر گلپر : ۱ قاشق مرباخوری خرمای بدون هسته : نیم کیلو سرکه : یه لیتر تمرهندی : یه بسته
روش درست کردن : واسه جفت و جور این ترشی از خرمالو له شده و بسیار نرم هم میشه استفاده کرد و لازم نیس که حتماً سالم باشه.
۱- خرمالوها رو خرد کرده و داخل مخلوط کن می ریزیم تا یکنواخت شن. احتیاجی به گرفتن پوست اونا نیس. اما اگه عمل له کردن و مخلوط کردن با دست انجام شه، پوست اونا باید جدا شه، چون پوستا به صورت درسته باقی مونده و ظاهر بدی به ترشی میده.
۲- تمرهندی رو در سرکه می ریزیم و اون رو به طور کامل با دست مخلوط کرده و هسته های اون رو جدا می کنیم. ۳- برگه هلو یا زرد آلو رو که دست کم به مدت ۱۲ ساعت در سرکه خیسانده ایم و به طور کامل نرم شده، همراه با تمرهندی و ” خرمای هسته گرفته ” چرخ می کنیم تا به طور کامل مخلوط شن.
۴- پودر گلپر ، تخم گشنیز نیم کوب ، مشکی دانه و نمک رو به مخلوط خرمالو، خرما، تمرهندی و برگه های چرخ شده اضافه می کنیم.
۵- سرکه رو به اندازه دلخواه به مواد چرخ شده اضافه کرده و از اون می چشیم. بسته به ذائقه، اندازه سرکه و نمک رو میشه کم یا زیاد کرد. این ترشی یه نوع ترشی فوریه که به محض آماده کردن، قابل مصرفه.
ترشی خرمالوی درسته مواد لازم : خرمالو یه کیلو
سرکه ۷۰۰ گرم
گلپر ۱ قاشق چای خوری
مشکی دانه ۱ قاشق چای خوری
نمک ۱ قاشق مرباخوری روش درست کردن :
۱- خرمالوهای درسته و سالم رو می شوییم . بعد به طور کامل خشک کرده و درون شیشه می چینیم و به حدی سرکه می ریزیم تا به طور کامل روی اونا رو بگیره.
۲- در ازای هر یک کیلو خرمالو یه قاشق مرباخوری نمک به اون اضافه می کنیم.
۳- گلپر و مشکی دانه رو به اون اضافه و درب اون رو به طور کامل می بندیم.
۴- ظرف ترشی رو در جایی خنک و دور از نور نگهداری می کنیم.
Leave a Reply