آموزشی

طرز تهیه انواع قهوه

coffee

شمام از طعم متفاوت قهوه لذت میبرین ؟ شاید خود رو یه قهوه خور حرفه ای بدونین اما تا به امروز از خودتون سوال کردین که چند نوع قهوه داریم و به چه صورتایی درست می شن ؟ در این مقاله شما رو با نوعای جورواجور قهوه آشنا می کنیم.

  • خواص قهوه
  • آموزش روشای جور واجور دم کردن قهوه

اسپرسو (Espresso)

این تصور نادرست هست که اسپرسو یه دانه س. در واقع کلمه اسپرسو به روش خاصی از دم کردن قهوه می گن. اسپرسو یه جور قهوه س که در دستگاه اسپرسو دم می شه. دانه ها قبلاً خوب آسیاب می شن و بعد دوز سریعی از فشار زیاد و آب گرم دریافت می کنن. این ترکیب فشار و آب، مقدار کمی قهوه متراکم با طعم غنی استخراج می کنه. یه جرعه اسپرسو حدود ۷ تا ۹ گرم قهوه آسیاب شده می بره که حدود ۲ اونس (۵۶ گرم) قهوه اسپرسو تولید می کنه. دو جرعه دوبرابر قهوه آسیاب شده می بره و دو برابر قهوه اسپرسو تولید می کنه.

کاپوچینو (Cappucino)

این نوشیدنی عادی در ایتالیا یه بخش اسپرسو، یه بخش شیر جوشیده و یه بخش کف شیر داره. اگه به درستی دم شه، هر جرعه ای که می خورین باید به مقدار مساوی قهوه، شیر و کف داشته باشه. ولی در بیشتر کافی شاپای آمریکا، اونو در فنجانای ۸ اونسی (۲۲۶ گرمی) سرو می کنن. در حالیکه کاپوچینوی اصلی در فنجون ۵ اونسی (۱۴۰ گرمی) سرو می شه. کاپوچینو به معنی “کلاه کوچیک” است و به لایه باریک کف در بالای قهوه میگن. در ایتالیا هیچوقت پس از وعده غذایی یا بعد از ۱۱ صبح، کاپوچینو خورده نمی شه.

لاته (Latte)

لاته محبوب و مشهور یه نوشیدنی اسپرسوی ایتالیاییه که دو بخش شیر جوشیده و یه بخش قهوه داره. معمولاً از کاپوچینو بزرگتره و شیر بیشتری داره و در فنجون ۷ اونسی (۱۹۸ گرمی) سرو می شه. از اونجائیکه شیر فقط جوشونده می شه و کف زیادی نداره، سطح مناسبی واسه ایجاد طرحای هنری جفت و جور می کنه. شیر بیشتر به معنی طعم رقیق تره و واسه آدمایی که تازه با طعم قهوه آشنا شدن مناسب تره.

آمریکانو (Americano)

آمریکانو یه جرعه اسپرسو و آب اضافی واسه بیشتر کردن اون هستش. این طعم رقیقی بوجود میاره که بیشتر مثل قهوه صاف شده آمریکاییه تا یه جرعه اسپرسو. میشه ۶ تا ۸ اونس آب (۱۷۰ تا ۲۲۰ گرم آب) اضافه کرد و البته مقدار اون به دلخواه متغیره. این قهوه بدون شیر و به صورت قهوه مشکی سرو می شه.

کورتادو/جیبرالتار (Cortado/Gibraltar)

بر خلاف اسامی جور واجور، تنها چیزی که کورتادو رو از جیبرالتار (جبل الطارق) جدا می کنه کافی شاپیه که این قهوه رو در اون سفارش می دید. کورتادو یه اسپرسوی اسپانیاییه که با شیر جوشیده بریده می شه (کورتادو به اسپانیایی می شه “بریدن”). این نوشیدنی کوچکیه که فقط کمی بزرگتر از ماکیاتوه و در لیوان ۴ اونسی (۱۱۰ گرمی) سرو می شه. نام جیبرالتار یا جبل الطارق در سال ۲۰۰۵ از راه کافی شاپی واقع در سانفرانسیسکو اختراع شد و انگار لیوان شیشه ای میگن.

ماکیاتو (Macchiato)

در حالیکه این استارباکس بود که ماکیاتو رو مشهور کرد، ولی ماکیاتوی استارباکس شباهت کمی به ماکیاتوی واقعی داره. ماکیاتوی سنتی یه جرعه اسپرسو و بخش کوچیکی از شیر کف دار در بالای اون هستش. این نوشیدنی کوچیک خیلی قویه چون غلیظ ترین طعم اسپرسو رو داره و شیر اضافه شده به اون، از شدت این طعم کم می کنه. ماکیاتو به معنی “طرحدار” است و به طرحایی که روی کف شیر داده می شه می گن.

کافه اون له (Café au Lait)

این یه نوشیدنی فرانسویه که از قهوه صاف شده قوی و شیر گرما داده شده (نه شیر جوشیده یا کف دار) درست می شه. نسبت قهوه و شیر یه به یکه. اگه در استارباکس دنبال این نوع قهوه می گردید باید میستو بخواین. میستو کلمه ایتالیایی واسه این نوع قهوه س.

فلت وایت (Flat White)

فلت وایت یه اسپرسوی استرالیاییه که در انگلستان و آمریکا محبوبیت پیدا کرده. فلت وایت چیزی بین کاپوچینو و لاته س که در لیوان ۶ اونسی (۱۷۰ گرمی) سرو می شه. اندازه اون تقریباً اندازه کاپوچینوه، ولی شیر اون مانند لاته، به طور کاملً جوشونده می شه.

کولد برو (Cold Brew)

کولد برو به روش دم کردن آیسد کافی می گن که شامل خیساندن قهوه آسیاب شده در آب به مدت ۸ ساعت می شه تا طعم کامل اون دربیاد. با این روش عصاره ای بدست میاد که میشه به اندازه دلخواه به اون آب اضافه کرد. این روش آزاد در سالای گذشته در کافی شاپا عادی شده و درست کردن این نوع قهوه در منزل هم راحته. خیلی از کافی شاپا عصاره ها رو داخل بطری میفروشن و اینجوری میشه در منزل به اندازه دلخواه اونو رقیق کرد.

آیسد کافی ژاپنی (Japanese Iced Coffee)

این یه روش واسه درست کردن فوری آیسد کافیه که شما قهوه رو روی یخ دم می کنین. قهوه با قوت دوبرابر روی یخ دم می شه تا یخ آب شه و قهوه رو رقیق و دم کنه. به چه دلیل باید آیسد کافی ژاپنی رو به کولد برو ترجیح بدین؟ بعضی افراد می گن که این روش منتهی به تأکید بیشتر روی طعم قهوه می شه. و هم اینکه خیلی سریعتر از راه درست کردن کولد بروه.

آیسد کافی (Iced Coffee)

آیسد کافی معمولی رو میشه به دو روش جفت و جور کرد: قهوه معمولی رو بذارین بمونه تا سرد شه، یا قهوه داغ قوی رو مستقیماً روی یخ بریزین. در هر دو صورت طعم رقیقی درست می شه که باعث شده روشای جدید دم کردن آیسد کافی تازگیاً محبوب و عادی شن.

پور اُور (Pour Over)

این روش دم کردن قهوه عبارتست از ریختن آب داغ روی قهوه به طور کاملً آسیاب نشده و دانه بزرگ و صاف کردن اون قهوه. با اینکه روشای زیادی واسه دم کردن قهوه هست، ولی همه اونا از روند برابر خیساندن دانه های آسیاب شده در آب داغ پیروی می کنن. با اینکه این یه روش سنتی واسه دم کردن قهوه س، ولی طعمی غیرعادی داره.

موکا (Mocha)

موکا یه قهوه محبوب و دسری با شکلاته. عموماً اونو با ترکیب یه جرعه اسپرسو و پودر کاکائوی مخلوط با شیر درست می کنن. شیر رو میجوشونن و نوشیدنی رو با هنر لاته تزئین می کنن. یکی از شکلای جور واجور اون بیچرینه که نوشیدنی مخصوص شهر تورین در ایتالیا هستش و ترکیبی از قهوه، خامه شکلاتی با طعم فندق و خامه غلیظه.

فراپوچینو (Frappucino)

این نوشیدنی در آمریکا بسیار معروف شده. با اینکه خیلی از مردم تصور می کنن که این قهوه مثل بستنی واسه اولین بار در استارباکس درست شده، ولی در واقع ریشه اون جای دیگه ایه. فراپوچینو زاده ذهنی جرج هاول از کافی شاپ Coffee Connection در بوستونه که در دهه نود استارباکس این کافی شاپ رو خرید. هاول در مورد فراپوچینو میگه که اونم عاشق اون هستش و هم از اون بدش میاد. اون میگه: «وقتی استارباکس با پیشنهاد خوبی واسه خریدن کافی کانکشن پیش ما اومد، خیالمون راحت شد. من قهوه اصلی و ساده رو دوست داشتم، ولی بیشتر وقتم صرف چیزایی مثل فراپوچینو می شد.» پس فراپوچینو یه نوشیدنی آمریکاییه و آدم رو یاد گرانیتای ایتالیایی میندازه که یه قهوه یخی با بافت نرم و روونه که چیزی بین یخ در بهشت ایتالیایی و شربته.

نام “فراپوچینو” ترکیبی از کلمه نیو انگلندی “فراپ” واسه بستنی و کلمه “کاپوچینو” است. فراپوچینو از چه چیزایی تشکیل شده؟ استارباکس روش درست کردن این قهوه رو مثل یه راز نگه داشته و دستور جفت و جور اونو در وبسایش نگذاشته س. ولی یه چیز قطعیه، این نوشیدنی راز محبوبیت انفجاری استارباکسه. شک نداشته باشینٌ نباید این نوشیدنی رو در جایی غیر از استارباکس سفارش بدین. و محض اطلاعتان: اگه فکر می کنین این نوشیدنی کافئینی که می خواین رو تأمین می کنه، بدونین که این نوشیدنی اصلاً قهوه نداره!

اندازه مصرف کافئین در روز

خواص قهوه سبز واسه لاغری

آموزش درست کردن قهوه تلخ اسپرسو چیه بازنشر باشگاه خبرنگاران فراپوچینو چیه کاپوچینو چیه کولد برو چیه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *