یافتهها نشان میدهد که در سه دهه انتهایی قرن بیستم، این سه روزنامه هرچند به میزان اندک ولی با شیب یکنواخت و صعودی به مطالب علمی پرداختهاند. پوشش اخبار علمی از منظر طیف موضوعات و حجم دادههای پوشش شده تفاوت قابل ملاحظهای میان این رسانهها نمیکرد. یافته قابل توجه این پژوهش، حذف روش علمی و اطالاعات مفهومی از میان اخبار علمی است.
تحلیل کیفی پوشش اخبار پزشکی و دانش در بازه های دوساله بین 1989 تا 1995 در روزنامه های لس آنجلس تایمز و واشنگتن پست[119]
در این تحلیل آمده است که برخلاف پژوهشهای پیشین دیگر نمیتوان با مطالعه موردی اخبار علمی، تمامی گرایشها و سوگیریهای گزارشگری، ویراستاری و دروازهبانی خبر را تشخیص داد، چرا که این رسانهها نسبت به گذشته به مراتب محتاطتر و مسئولیتپذیرتر شدهاند.
در این گزارش آمده است که علاقه به اخبار حوزه سلامت و پزشکی همچون گذشته بالا است، اما به دلیل انشقاق روزنامهنگاران و منابع موجود برای پوشش خبری از همدیگر، حجم کار این روزنامهنگاران از گذشته بالاتر رفته است. بسیاری از روزنامهنگاران این حوزه در چند بستر رسانهای، اعم از نشریه تا رسانههای اینترنتی و تصویری فعالیت میکنند و به حجم کاری خود افزودهاند. لذا این روزنامهنگاران مجبورند که با ضربآهنگ و سرعت بیشتر، اخبار بیشتری را در فضای کمتری منتشر کنند. بسیاری نگران از دست رفتن اخبار و مطالب عمیق ومرتبط با سیاست علمی هستند. ریپرتاژ آگهیها نیز حوزه اخبار سلامت را دچار چالش کرده است.
شیوه پرداختن به موضوع تغییر اقلیم در 255 روزنامه آمریکایی[121]
یافتههای این پژوهش نشان میدهد که با این که اخبار تغییر اقلیم در زمره اخبار اصلی بیشتر این روزنامهها نیست، ولی نمونههای فراوانی را میتوان یافت که بحث تغییر اقلیم را به عنوان علمی معتبرشناختهاند. از هر 32 مطلب منتشر شده در مورد تغییر اقلیم، 20 مورد آنها از پژوهشهای علمی منتشر شده در ژورنالهای علمی دانشگاهی نشات گرفته است.
جدول شماره (2-2) : پژوهشهای انجام گرفته در حوزه روزنامهنگاری علم در آمریکای جنوبی
منطقه
نام پژوهش/ پژوهشگر
یافته ها
آمریکای جنوبی
بررسی روزنامههای آرژانتین، شیلی، مکزیک، اکوادور و برزیل[122]
بررسی این روزنامهها در پژوهشی، نشان داد که اخبار علمی آنها بیشتر از کشورهای توسعه یافته و حوزه ملی تامین میشود و کشورهای در حال توسعه با تاثیرگذاری به مراتب کمتری در رده بعدی قرار دارند. همچنین در این پژوهش مشخص شد که فراوانی اخبار حوزه زیست شناسی، و فیزیک به مراتب بیشتر از باقی حوزههاست.