
عنوان کامل پایان نامه کارشناسی ارشد : مطالعه تفاوت حقوق مسلمان با غیر مسلمان در باب مجازات حدود از منظر مذاهب خمسه
تکه ای از متن پایان نامه :
بردهای جزیه را غیر از از اهل کتاب نمیپذیری، در حالی که جزیه مجوس را پذیرفتهای. رسول خدا (ص) در پاسخ طی نامهای به اهالی مکه، فرمودند:«مجوس پیامبری داشتند که او را به شهادت رسانیدند و نیز کتاب آسمانی بر آنان نازل شده بود و آن را آتش زدند. پیامبر آنها، کتاب آسمانی را در دوازده هزار پوست گاو بر آنان عرضه نمود (کلینی، 1365، ص 1/161) . روایت دیگری که فقهای امامیه به آن استناد میکنند، روایت اصبغبن نباته می باشد که در آن آمده:
«و فی المحکی عن المحاسن بسنده عن الاصبغ بن نباته، ان علیاً (ع) قال علی المنبر: سلونی قبل ان تفقدونی فقام الیه الأشعث فقال یا امیرالمؤمنین کیف تؤخذ الجزیه من المجوس و لم ینزل علیهم کتاب فقال: بلی یا اشعث قد انزل الله الهیم کتاباً و بعث الیهم نبیّاً»(نجفی،1981 م ، ص 21/229).
امیرالمؤنین حضرت امام علی (ع) بر منبر فرمودند: «از من بپرسید قبل از اینکه مرا از دست بدهید». پس اشعث ایستاد و گفت: یا امیرالمؤمنین، چگونه میخواهی جزیه بگیری از مجوس در حالی که برای آنها کتابی نازل شده؟ پس حضرت فرمود: بلهای اشعث، نازل شده بر ایشان کتاب و مبعوث شده بر آنها پیامبر.
و عن امیرالمومنین (ع) ایضاً: المجوس انما الحقوا بالیهود و النصاری فی الجزیه و الدیات، لانه قد کان لهم فیما مضی کتاب (نجفی،1981 م ، ص 21/229) .
و همچنین از امیرالمؤمنین (ع) روایت شده که فرمود: «مجوس ملحق شدند به یهود و نصارا در جزیه و دیه، برای اینکه آنها در گذشته کتاب داشتند». در این باره محقق حلی در شرایع الاسلام گفته می باشد: در اینکه آیا مجوس از اهل کتاب باشد، شبهه می باشد. و صاحب جواهر اذعان میکند که در میان فقیهان امامیه گروهی آنها را مشرک میدانند و به عبادت اوثان ملحق کردهاند و عدهای آنها را اهل کتاب میدانند و هر دو گروه ادعای اجماع کردهاند (نجفی، 1981 م ، ص 21/228) . در این ارتباط اصل سیزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران میگوید:«ایرانیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی، تنها اقلیتهای دینی شناخته میشوند که در حدود قانون در انجام مراسم دینی خود آزادند و در احوال شخصیه و تعلیمات دینی، بر طبق آیین خود اقدام میکنند.»
می باشد که نطفهاش در حال مسلمان بودن یکی از والدینش منعقد شده و حکم وی، آن می باشد که به حسب ظاهر، توبهاش مقبول نیست؛ گرچه باطناً، علی الاقوی، پذیرفته میباشد).
امام خمینی (ره) میفرماید:«مرتد فطری کسی می باشد که یکی از پدر و مادرش در حال انعقاد نطفه او مسلمان باشد، سپس بعد از بلوغش، اظهار اسلام نماید و پس از آن، از اسلام خارج گردد» (خمینی (امام)، 1378 ، ص 2/11)
مرتد فطری، اسلامش ظاهراً قبول نمیگردد و اگر مرد باشد به قتل میرسد و زن مرتد فطری به قتل نمیرسد، بلکه برای ابد زندانی میگردد و در اوقات نماز زده میگردد و در معیشت بر او سخت گرفته میگردد و توبهاش قبول میگردد. پس اگر توبه نماید از زندان بیرون آورده میگردد (خمینی (امام)، 1378، ص 494) .