
نمودار (۲- ۱ ) مراحل توسعه استراتژی ورود به بازارهای بین المللی
۲-۲-۵ – دوره عمر کالای بینالمللی
مصرفکنندگان در کشورهای مختلف، از نظر سرعت قبول کالاهای جدید با هم کاملأ متفاوت هستند. این امر میتواند ناشی از تفاوت در درآمد افراد و یا طرزفکر آنها نسبت به کالاهای جدید در کشورهای مختلف باشد. به همین دلیل کالای جدید پس از اشباع کردن یک بازار خاص میتواند در بازارهای دیگر به رشد خود ادامه دهد.
محصولات دارای منحنی عمر خاصی هستند در منحنی عمر محصول، مراحلی که محصول جدید در بازار طی میکند نشان داده میشود . مراحل منحنی رشد ؛ (دکتر ونوس ، مدیریت بازار یابی[۳۹])
مرحلهی معرفی[۴۰]
در این مرحله محصول برای نخستین بار به بازار عرضه میشود، فروش به کندی افزایش مییابد و سودی وجود ندارد. علت کندی افزایش فروش، ناآشنایی مصرفکنندگان با محصول و علت عدم سود، هزینههای زیاد بازاریابی و سرمایهگذاری است.
مرحلهی رشد[۴۱]
در این مرحله قیمت تمام شدهی محصول بهدلیل افزایش مقیاس تولید کاهش مییابد، حجم فروش بهسرعت افزایش مییابد، در ابتدا سوددهی کمکم افزایش مییابد، آگاهی عمومی بالا میرود، رقابت با حضور بازیگران جدید افزایش مییابد و نهایتاً بهدلیل افزایش رقابت شاهد کاهش قیمت خواهیم بود. (مدیریت بازار یابی /احمد روستا )
مرحلهی بلوغ[۴۲]
در این مرحله هزینههای محصول تحت تأثیر افزایش حجم تولید و همچنین تحت اثر تجربه کاهش مییابد، فروش به بالاترین حد خود رسیده و بازار به مرحلهی اشباع میرسد و شاهد ورود رقبای جدید به بازار هستیم و همچنین تحت تأثیر وجود محصولات رقابتی زیاد، قیمت تمایل به کاهش پیدا میکند. در این مرحله از طریق تمایز برند و تنوع تولید شاهد حفظ با افزایش سهم از بازار خواهیم بود و در نهایت سود شرکت کاهش مییابد.
مرحلهی افول[۴۳]
در این مرحلهی فروش، قیمت و سودآوری کاهش یافته و سودآوری در این مرحله از افزایش فروش با اهمیتتر میشود. این مرحله سرآغاز مرگ محصول میباشد.
نمودار( ۲-۲ ) : سیکل عمر کالا
۲-۲-۶- دارایی شرکت
هر چه میزان دارایی بالاست، شرکت ها مالکیت کامل را ترجیح می دهند، زیرا مالکیت کامل نیازمند صرف منابع زیاد است و شرکتها منابع مالی و مدیریتی کافی برای این کار را نشان می دهند .
(اسلنژن و ون تلدر[۴۴] ، ۲۰۰۹ )
زمانی که سرمایه گذاری بزرگ است، شرکتها ترجیح می دهند سهم کمتری در آن داشته باشند تا در مقابل ریسک سرمایه با خطر کمتری مواجه شوند.( تی سینگ[۴۵] ، ۲۰۰۵)
۲-۲-۷ – نظریه مزیت مطلق
به نظر اسمیت هر کشور در تولید کالایی تخصص پیدا میکند که در آن مزیت مطلق دارد و با این فرض تجارت بین کشورها برقرار میگردد.
طبق نظر ریکاردو نظریه مزیت نسبی بر آن است که با تکیه بر تخصص کشورها و استفاده بهینه از امکانات و تسهیلات، آنها را مورد توجه قرار دهد به گونهای که کشورها بتوانند کالاهایی را که تولید آن از تخصص و کارایی بیشتری برخوردار هستند را تولید و صادر نماید
با توجه به عوامل مزیت استراتژیک و رقابتی در تدوین استراتژی بازاریابی اهمیت دارد. برای تعیین وضعیت رقابتی شرکت باید تجزیه و تحلیل دقیقی از عوامل زیر صورت گیرد:
قدرت عرضه کنندگان محصول چقدر است؟
برای دانلود متن کامل این پایان نامه به سایت jemo.ir مراجعه نمایید. |